C.G. Jung Livsreisen - Vivianne Crowley
Produktnr.:
82--7413-555-5
Enhet:
Moms-sats:
0.00
Vekt:
0.00
Spesifikasjon:
Forfatter:   Vivianne Crowley 
Illustrasjoner; John Pilley
Originaltittel :  Jung, A Journey of transformation
Oversettelse :  Lisbeth Lyngaas
Utgitt:  Språk: Norsk bokmål        
Innbinding:  Innbundet 
ISBN :  82--7413-555-5
Sideantall : 160

Leveringstid: På lager

 

NOK 329

Antall
Beskrivelse

 

C.G. Jung - Livsreisen 

 

Om Carl Gustav Jungs liv og tenkning


Det grensesprengende arbeidet til den sveitsiske psykologen Carl Gustav Jung ( 1875-1961 ) har utviklet seg like mye til et åndelig som et psykoterapeutisk system.

Hans grundige utforskning av menneskesinnet har hatt en sterk innflytelse på hva vi mener om oss selv.

Gjennom studiet som Jung gjorde av seg selv og pasientene sine, ble han overbevist om at livet har en åndelig hensikt utover de materielle målene vi setter oss. Hovedoppgaven vår er etter hans skjønn å oppdage og utvikle våre dype, medfødte ressurser, slik at eikenøttene har spirene i seg til å bli en eik, eller larven til å bli en sommerfugl.

Jung oppfattet det slik at reisen til forvandling lå i bunnen for de mystiske tradisjonene i alle religioner. Han baserte dette på studiet av den protestantiske troen han var født inn i, katolisismen,hindusimengnostisismen, zen-buddhismen og taosimen. Dette er en reise for å møte selvet og samtidig det guddommelige i oss.

Jungs tenkning danner bakgrunn for hvordan vi betrakter oss selv og forholder oss til hverandre. Han har gitt oss begreper som vi bruker for å beskrive vår personligheten, som ekstrovert ogintrovertanima og animusskyggen og det høyere selvetHan lærer oss å tenke på vår psykologiske utvikling, som en individuasjonsreise. Gjennom verkene hans blir vin kjent med det kollektivt ubevisstearketypene og betydningen av synkroniteteller tilfeldigheter.

Denne vakkert illustrerte boken beskriver Jungs liv og tenkning på en levende og underholdende måte. Hvert kapittel inneholder øvelser som viser hvordan vi kan ta i bruk Jungs ideer i vårt eget liv. De veileder oss på vår egen forvandlende reise mot psykologisk og åndelig helhet.

 Vivianne Crowley er terapeut og psykolog, og foreleser i religionspsykologi på KIngs College ved University of London. Hun holder kurs i jungiansk personlighetsutvikling, karierreutvikling og åndelig innsikt, og hun har utgitt flere bøker. Blant annet Principles of Jungian-Spirituality og Celtic Wisdom: Seasonal Festivals and Rituals