Symbol Lex - J.C. Cooper
Produktnr.:
Isbn 82-7413-275-0
Enhet:
Moms-sats:
0.00
Vekt:
0.84
Spesifikasjon:

Forfatter: J.C. Cooper
Originaltittel: An Illustrated Encyclopedia of Traditional Symbols
Oversettelse: Bjarte Kaldhol
Isbn: 82-7413-275-0
Utgitt: 1993
Språk: Norsk Bokmål
Antall sider: 300 - rikt illustrert
Innbinding: Innbundet
Leveringstid: 2-8 dager

NOK 350

Antall
Beskrivelse

Symbol Lex

Over 1000 forskjellige oppslagsord og et utfyllende navneregister gir deg en fascinerende innføring i symbolenes verden, fra de tidligste tider frem til i dag.

Vår moderne verden er blitt fattig på symboler, og dermed blir også vårt indre liv fattigere. Vi distanserer oss fra alt som smaker av
" overtro", men fremdeles finnes det mennesker som ikke vil gi slipp på den urgamle visdommen som er blitt overlevert oss fra tidligere tider.

Hvorfor henger folk ennå en hestesko over fjøsdøra eller hyttedøra? Hvorfor blir tallet 13 ansett som uheldig?

Hvor gammelt og hvor utbredt er et symbol som hakekorset, og hvilken betydning hadde det før nazistene tok det i bruk? Hvorfor feirer vi jul den 24. desember, og hvorfor varte julefeiringen egentlig i 12 dager?

 

Mange " kristne" skikker er mye eldre enn kristendommen. Hvordan gikk det til at kristendommen ble oppblandet med gamle fruktbarhetsriter?

Dette og mye annet finner vi svar på når vi leser om symbolenes liv gjennom tidene. Vi blir ført inn i en verden som vi knapt ante noe om, selv om den er en del av menneskehetens felles bevissthet.

Vi finner forklaringen på skikker som vi aldri har tenkt nærmere over - og skjønner at de er urgamle.

Kanskje symbolene har noe viktig å fortelle oss? Det mente i hvertfall den kjente sveitsiske psykologen Carl Gustav Jung, som viet studiet av symbolene stor oppmerksomhet og mente at de kunne bidra til større innsikt og personlig utvikling.

J.C. Cooper har gravd dypt og lenge i gammel litteratur og gir i Symbol-Lex en kortfattet, men grundig innføring i ca. 1000 forskjellige symboler og deres betydning i ulike tradisjoner, helt fra forhistorisk tid og frem til i dag.