Buddhas mange liv - innbundet
Produktnr.:
Art 1728
Enhet:
Moms-sats:
0.00
Vekt:
0.00
Spesifikasjon:
En bok fra Primstaven Inderøy AS

Utvalg og oversettelse fra pali : Bjarte Kaldhol
Innledende essay av Jens Braarvig og Tor Åge Bringsværd
Utgitt: 2014 - Verdens hellige skrifter
Innbinding: Innbundet
Antall sider 380
Språk: bokmål
Leveringstid: På lager
Bokens tilstand: Nytt eksemplar

NOK 390

Antall
Beskrivelse

Buddhas mange liv 

Buddha har levd både som insekt, løve og menneske. Historiene om Buddhas mange liv er en av verdens eldste samlinger av folkelige fortellinger.

Og en av de største: - Buddha hadde mange liv før han ble Buddha! Samlingen inneholder 547 fortellinger om hans liv som dyr og menneske, ja, til og med som gud, sier oversetter Bjarte Kaldhol, som også har valgt ut de rundt 60 tekstene i den norske utgaven.

- Samlingen spiller en stor kulturell og religiøs rolle i buddhistiske land i Sør-Asia. Den er kjent som Jatakafortellingene, "fødselsfortellingene" eller "gjenfødselsfortellingene". De gir et fargerikt og kaleidoskopisk utsyn over det gamle India i århundrene før og etter Kristi fødsel. Vi får innblikk i både hverdagsliv og hoffkultur, i arbeid og fest, i religiøse og magiske forestillinger, i styre og stell, i kriger og katastrofer.

- Fortellingene spenner fra det høystemte til det mest groteske. Felles for dem er at de inneholder et eller flere dikt på dobbeltvers, en slags moral, mot slutten, sier Kaldhol. Diktene har han valgt å gjengi i rytmisk prosa: - Jeg har lagt vekt på å bruke et moderne og lettlest språk, så tekstene kan fremstå som de gode historiene de er.