AKKURAT NÅ. Bevisst tilstedeværelse i hverdagen
Produktnr.:
ISBN 978-82-91614-79-3
Enhet:
Moms-sats:
0.00
Vekt:
0.00
Spesifikasjon:

Forfatter: Jon Kabat-Zinn
Originaltittel: Wherever You Go - There You are
Oversettelse: Henrik Eriksen
Utgitt: 2009
Språk: Norsk
Antall sider: 271
Innbinding: Heftet med klaff
Leveringstid: 5-8 virkedager

NOK 299

Kampanjepris NOK 259

Antall
BeskrivelseAKKURAT NÅ.
Bevisst tilstedeværelse i hverdagen

Jon Kabat-Zinn, professor i atferdsrelatert- og preventiv medisin, var blant de første innen vestlig skolemedisin som etablerte mindfulness – bevisst tilstedeværelse – som et begrep og et fundament i sin praksis som behandler. Mindfulness-begrepet favner både vidt og smalt: Det handler om å bli kjent med seg selv, gjennom å utvikle og utvide en våkenhet for opplevelser i øyeblikket

Kabat-Zinns mindfulness-tradisjon er en syntese av Østens metode og Vestens "måte", med fokus på det potensielt kraftfulle samspillet mellom kroppslig og sjelelig bevissthet. De meditative teknikkene som denne boken lærer deg, skal kunne åpne for en vitalisering, der ditt eget oppmerksomme nærvær – en form for å være, akkurat nå – ligger til grunn. "Å bare være" handler da om en egen livskraft: opplevelsen av øyeblikk for øyeblikk, og at det som skjer akkurat nå, påvirker det som skjer videre.

Boken består av tre deler: Innledningsvis får du en innføring i mindfulnesstradisjonen: om meditasjon og bevisst tilstedeværelse. Del to inneholder enkle øvelser i meditasjon og oppmerksomt nærvær. Den siste delen handler om hvordan du kan bruke din bevisste tilstedeværelse – og, ikke minst, få tid til nærværet av deg selv i hverdagen.

Jon Kabat-Zinn gir konkrete råd om hvordan du takler det jevne hverdagsstresset og øvrige belastninger, og vektlegger betydningen av mindfulness-meditasjon: enkle øvelser som gir rom for å oppleve deg selv, gjennom å bare være, akkurat nå.

Flere bøker av Jon Kabat Zinn