Bak Indias lukkede porter - Paul Brunton
Produktnr.:
Isbn 82-7369-039-3
Enhet:
Moms-sats:
0.00
Vekt:
0.37
Spesifikasjon:

Forfatter: Paul Brunton
Isbn 82-7369-039-3
Originaltittel: A search in Secret India
Oversettelse: Johan Bjørge
Utgitt: 2001
Innbinding: Heftet
Språk: Norsk bokmål
Antall sider: 253
Leveringstid: 2-8 dager

NOK 215

Antall
BeskrivelseBak Indias lukkede porter

om den første - og eneste - europeer møtte Paul Brunton Indias egentlige hellige menn og mystikere, før de gikk over i historien.

Et dokument uten sidestykke.

Det ukjente - for deg som tør å vite mer.

Ved siden av den kinesiske er den indiske kultur og ideverden den eldste vi kjenner til. Allerede for 8.000 år siden fantes det velordnede landsbysamfunn i den fruktbare Indusdalen. Her såddes de frøene som etterhvert skulle spire og utvikle seg til den mest omfattende, og samtidig en av de mest gåtefulle, religionskulturene i historien.

De engelske kolonisatorene greide med våpen i hånd å skaffe seg den økonomiske og militære kontrollen over de enorme indiske landområdene og de veldige folkemassene. Tilbake sto den indiske filosofi og tenkemåte - tilsynelatende utilgjengelig for europeere. Først her måtte de seiersvante imperiebyggerne gi tapt.

Paul Brunton er den første og kanskje den eneste europeer som har greid å åpne døren inn til de gamle hinduers åndelige skattkammer. Han reiste til India med et åpent sinn -  med det mål å komme i kontakt med de egentlige hellige menn. I jakten på sannheten måtte han "slåss" på flere fronter og gang på gang ble han tvunget til å ta et oppgjør med sin egen sneversynthet og sine egne fordommer.

Med en blanding av besluttsomhet, tålmodighet og dyrt erhvervet innsikt maktet han å styre klar av alle falske profeter og fant frem til de ytterst få av Indias gjenlevende vismenn. Denne boken forteller om møter i bortgjemte jungeltempler og ufremkommelige fjellandsbyer, møter med menn som er bærere av årtusengammel mystisk innsikt.

Det gamle, opprinnelige India går ubønnhørlig over i historien. "Bak Indias lukkede porter" gir deg muligheten til å få del i dette skattkammeret, som kanskje allerede hører fortiden til. 

Innhold:
Forord av Sir Francis Younghusband
Jeg hilser på leseren
Et forspill til studiet i marken
En trollmann fra Egypt
Jeg møter en messias
Eneboeren ved Adyarelven
Yogaen som seirer over døden
Vismannen som aldri taler
Hos Syd-Indias åndelige overhode
Den hellige Bauns fjell
Blant trollmenn og hellige menn
Mirakelmakerne i Benares
Det står skrevet i stjernene!
Herrens hage
I den parsiske messiass hovedkvarter
Et merkelig møte
I en eneboerhytte i jungelen
Glemte sannheter