En reise til reinens rike - Anne Gjeitanger
Produktnr.:
Isbn 9788293246190
Enhet:
Moms-sats:
0.00
Vekt:
0.00
Spesifikasjon:
Forfatter:  Anne Gjeitanger
ISBN:9788293246190
Utgitt: 2019
Språk: Norsk bokmål
Antall sider:  143
Innbinding: Heftet
Leveringstid:  2-8 virkedager

NOK 369

Antall
Beskrivelse

En reise til reinens rike - Anne Gjeitanger

En reise til reinens rike er mer enn en fortelling om forfatteren Anne Gjeitangers reise til Nord og hennes møte med natur, rein og samer. Den er kanskje like mye en oppfordring det norske folk om å våkne opp  se hvordan naturen er i ferd med å endre seg. Hvordan samfunnets verdinormer tillater at  stadig mer natur rundt oss utarmes for vinningens skyld, slik at ideen om økonomisk vekst og stadig flere teknologiske nyvinninger til folket, vinner frem. Kanskje er det på tide at vi begynner å samarbeide med naturens krefter, slik naturfolk rundt om i hele verden har praktisert det i alle år. For en ting er sikkert, det hjelper ikke lenger å resirkulere søppel for å få klimaendringene til å stoppe opp.

 

Frem til Anne Gjeitanger (Poiana Issopo) ble innbygger av det spirituelle økosamfunnnet Damanhur i det nordlige Italia, tilbrakte hun de fleste somrene på Indre Helgeland i Nordland fylke.

Denne boken beskriver en reise tilbake dit, men også møter med sjamaner og lesere i den samiske tradisjonen, med reindriftsutøvere i flere generasjoner og med naturånder både i nord og på Yxnøy ved Sandefjord - i et forsøk på å forstå reinens betydning i mange dimensjoner.

Boken forteller om Damanhurs prosjekt for å bidra til bevaringen av urfolkenes kunnskap og levesett, den diskuterer hva det kan bety å være sjaman i dag, og den inneholder også poetiske tekster tillagt den samiske noiadi´en Aki som beskriver sin måte å leve i naturen på i samspill med dyrene, plantene, elementene og guddommelige krefter.