Viljens psykologi - Roberto Assagioli
Produktnr.:
ISBN: 13: 9788798575764
Enhet:
Moms-sats:
0.00
Vekt:
0.36
Spesifikasjon:
Forfatter: Roberto Assagioli
Oversettelse: 
ISBN: 13: 9788798575764
Utgitt: 2005
Sideantall: 248
Språk: Dansk
Leveringstid:  På lager

NOK 279

Antall
BeskrivelseVILJENS PSYKOLOGI -

Når du oppdager din egen vilje, er det en åpenbaring, som på radikalt vis kan utvide din selverkjennelse og ditt potentiale for indre vekst og ytre handling. Men før du kan virkeliggjøre viljens enestående muligheter, må du forstå dens sanne natur, og hvordan du trener og utvikler den.

Dr. Roberto Assagioli, en av den moderne psykologis pionerer og kollega til Freud, Jung og Maslow , var berømt for sin utforskning av menneskets høyere bevissthet. I Viljens Psykologi forlater han den gamle oppfatning av viljen som en streng og undertrykkende kraft, som tvinger oss til at gå imot våre naturlige drifter. I stedet viser han oss viljen som en konstruktiv kraft, som utnytter intuisjon, drifter, følelser og forestillinger til å oppnå en fullkommen selvrealisering.

Han gir også eksempler på øvelser til å trene viljen, så den fungerer optimalt på alle eksistensens plan – fra det personlige til det transpersonlige og inn i det område hvor den personlige vilje blir étt med den universelle.

Roberto Assagiolis visdom kommer levende til uttrykk i denne boken i en balanse mellom kjærlighet og vilje, indre vekst og ytre handling. Han forener dynamisk kraft med ynde, skjønnhet og glede.  

"Allerede inden jeg åbnede bogen »Viljens Psykologi« af Roberto Assagioli, slog det mig, at emnet er uhyre vigtigt. For hvad ved vi egentlig om viljen? Ja – hvad er vilje (?) i det hele taget? Når vi ser en spinkel plante bryde gennem den hårde asfalt, er der så tale om ukuelig vilje? Og hvor kommer denne vilje fra? Når en hanløve i angst for at miste sit revir kaster sig ud i en kamp på liv og død, er det så udtryk for vilje? Hvornår er vilje instinktiv, og hvornår er den bevidst?

Til slut vil jeg gøre opmærksom på, at »Viljens Psykologi« har en undertitel: »En guide til selvrealisering«, og bogen er i sandhed en træningsmanual. Den tager læseren ved hånden på vejen til erkendelse og integration af viljen (?). Behøver jeg at tilføje, at bogen kan anbefales på det varmeste?"

Erik Ansvang, i VisdomsMagasinet juni 2005  

"Assagioli beskriver forskellige former for vilje: den stærke, den intelligente, den gode og den transpersonlige vilje (?). Samt mange flere interessante aspekter. Bogen vil have stor appel til nutidsmennesker med interesse for psykologi, spiritualitet og selvudvikling, skrevet i et moderne sprog, der er nemt at forstå for det brede publikum."

Lektør Ellen Lind Jensen; Bibliotekernes lektørudtalelse, 2005-13 Læs hele anmeldelsen

I magasinet "Psykologi":
"Viljens psykologi berører et hav af emner: viljens værdi, psykologisk åndedræt og næring, frygt, grådighed, depression, lidenskab, kærlighed, arrogance, selvnedvurdering, bekræftelse, beslutninger,
valg (?),etc. Der er nok at vælge imellem, og alt er dybt interessant."

Lone Dyeholm, i magasinet "Psykologi" nr. 4 2005